Sitemizin yapmış olduğu ve AV-Comparatives, AV-Test, VB100 gibi kuruluşların yapmış olduğu bir takım güvenlik ürün testleri bulunmaktadır.Bu testler genel olarak güncel zararlılar eşliğinde ve büyük bir dikkatle gerçekleştirilen testlerdir.
Test kuruluşlarının lab ortamları bulunduğu ve birden fazla kişi tarafından yapıldığı için kısa sürede raporlaması yapılmış bir test sonucu ortaya çıkmaktadır.Fakat amatör testler daha kısıtlı maddi bir çıkarı beklemeden kendi lab ortamlarını yaratarak bir takım testler uygulayarak ortaya çıkar.Genelde test kuruluşları ürünleri belirli bir ücret karşılığında test listesine ekler.Bunun için kullanıcıların şu ürün neden test edilmemiş sorusunun cevabı aslında budur.
Testler genel olarak birden fazla bilgisayara tek tek farklı güvenlik ürünlerinin yüklenmesi güncellenmesi ve zaman farkı olmadan testlerin başlatılmasıyla sonuçlanır.
Sitemize karşı video yapan test yaptığını zanneden kişilerin yaptığı gibi aynı sistem üzerinde birden fazla güvenlik ürünü yükleyerek, güncel olmayan bir takım zararlıları kullanarak bu testler gerçekleştirilmez
Bu testleri kategori olarak ayırdığımız da,
Gerçek Zamanlı Koruma Testleri.
İstek Bazlı Tarama Testleri.
Sezgisel Gerçek Zamanlı Testler.
Yanlış Tespit Oranı Belirleme Testleri.
Performans Testleri.
Sertifika Testleri.
olarak ayrılır.
Gerçek Zamanlı Koruma Testleri.
Bu test metodolojisinde zararlılar herhangi bir URL üzerinden tarayıcı vasıtasıyla çekilerek güvenlik ürünlerinin proaktif korumalarını test etmek amaçlı yapılan testlerdir.Aynı şekilde sisteme kaydedilmiş zararlıları çalıştırarak ürünlerin proaktif koruma başarılarını ortaya çıkarmaktadır.
İstek Bazlı Tarama Testleri.
Sisteme kaydedilen zararlıların güvenlik ürünleriyle taranması ve zararlı tespiti noktasında bilgi alınması amacıyla yapılan testlerdir.Bu testlerde güvenlik ürünlerin proaktif koruması kapatılarak tamamen tarama davranışlarının başarısı ölçülmektedir.
Sezgisel Gerçek Zamanlı Testler.
Bir takım güvenlik ürünleri tarafından tanımlanmayan zararlıların sisteme kaydedilerek güvenlik ürünlerinin sezgisel tespit yeteneğini ölçmek amaçlı yapılan testlerdir.Bu testlerde tanınmayan zararlıları yani bir güvenlik ürününün veritabanında bulunmayan bir zararlıyı bir takım davranışlarını sezgisel olarak zararlı olup olmadığı noktasında sezgisel tespit başarısını öğrenmek amaçlı yapılan testlerdir.
Yanlış Tespit Oranı Belirleme Testleri.
Bu testler güvenlik ürünlerinin zararlı olarak belirleyebileceği bir takım zararlı barındırmayan uygulamaları anlık olarak test ederek yanlış tespit oranlarını belirlemek için yapılan testlerdir.
Performans Testleri.
Güvenlik ürünlerinin sistem kaynaklarını boşta ve zararlı temizlerken veya zararlı tespit ederken ne kadar sistem kaynaklarını kullandığını belirlemek için yapılan testlerdir.
Sertifika Testleri.
Test yapan kuruluşların kendilerinin belirlediği bir takım kriterlere sahip güvenlik ürünlerine verdiği ödül niteliğinde sertifika programları bulunur.Örneğin bir ürünün o yılda en yüksek başarı puanına sahip olması o ürünü yılın ürünü yapacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder