4 Kasım 2013 Pazartesi

Hack Yaparken İz bırakmamak//Mert Kafe


















Merhaba arkadaşlar benim bildiğim bir kaç küçük püf noktasını sizlerle paylaşmak istiyorum çoğumuz rat kullanıyoruz ama bazen istenmeyen sonuçlarla karşılaşmamız mümkün forumlarda mahkemeye verildim şikayet edildim ne yapmam gerek türünden sorular çoğalmaya başladı Peki neler yapılabilir bunları bu konu altında toplayalım herkes fikirlerini paylaşsın bizimle. Benden bir kaç tavsiye;


1. Yakalandığınızı anlarsanız ya da şüphelenirseniz server'ınızı kaldırın (Uninstall edin) 
2. Log tutmayan VPN kullanın ücretlidir fakat size epey güvence sağlar
3. Tor kullanın gizliliğinizi üst seviyelere çıkaracaktır.
4. Yüksek güvenlikli mail adreslerinden satın almanızı öneririm hotmail, gmail, yahoo sizi kolayca ele verebilir. Ama ücretli yüksek güvenlik sağlayan mail adreslerinden kullanmanızı tavsiye ederim.
5. Eğer şikayet edilmişseniz hdd (Harddisk) yi sıfırlayın örnek olarak Ccleaner programını kullanabilirsiniz bilgisayara komple bir format atın herşey silinsin sonra da Ccleaner ile guttman 35 tarama ile Hdd'deki boş alanı temizle seçeneğini seçerek taratıp yok edin.
Bunu neden yapmamız gerekiyor derseniz format attıktan sonra bilgiler tekrar döndürülebilir ama hdd'ye sağlam format atar tüm diskleri siler ve dediğim gibi Guttman 35 taramayı seçerek boş alanı temizlerseniz(3 5 saat sürebilir hdd boyutuna göre değişir süresi) bilgileri geri döndürmek pek mümkün değildir. Böylelikle Bilişim suçları Harddiskinize el koysa bile boş bir hdd bulacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder