2 Kasım 2013 Cumartesi

İnternet Hızınız Yavaş Veya Kopma Sorunları mı Yaşıyorsunuz ?

İnternet Hızınız Yavaş Veya Kopma Sorunları mı Yaşıyorsunuz ? 









Uzun süredir internet hızım,aldığım paket hızında seyrediyor fakat hiç bir kopma ve bağlantı yavaşlaması gibi sorunlar yaşamıyordum. Fakat iki haftadır günün belirli saatlerinde kopma sorunları ve yavaşlamalar sık olmaya başladı. Örneğin saat 5:30 olduğunda 4-5 saatlik bir kesinti yaşıyordum. 

Bunun çözümünü ise binayla daire arasında bulunan telefon tesisatını değiştirerek çözüm buldum. Bildiğiniz üzere ülkemizde bir çok bina eski bununla birlikte binanın iç tesisatı da eski oluyor. Özellikle eski tip, soketli girişlere sahip olmayan binanın telefon kutusu bu problemlerin sıkça görülmesinde büyük etmen olmaktadır. Genel olarak baktığımız da kablolar bir süre sonra oksitlenmeye başlıyor.Buda kablonun iletkenliğini azaltıyor. Her ne kadar kabloların üstü izolasyon malzemeleriyle kaplı olsa da zamanla oluşan rutubet ve nem bu kablolara zarar veriyor. 

Öncelikle yapmanız gereken 444 0 375 numarasını arayıp arıza kaydı oluşturmanız. Tahminen yarın gelen teknik ekibe söylemeniz gereken binaya gelen hızın ve daireye gelen hızın ölçülmesini istemeniz. Böylece bina dışından gelen santral hattında bir problem mi var yoksa daireye gelen hızda mı bir problem var görmüş olursunuz. Tabii ki bu da sizin için maliyet getirecektir. Çünkü TTNet binanın içinde bulunan tesisata karışmamaktadır. İşini iyi yapan bir elektrikçi bulup tesisatı değiştirmeniz gerekiyor. Her kat arası 3 metre kablo kullanılmaktadır. Fakat eski tip telefon kutusuna sahipseniz ve gelen elektrikçi konuya hakim değilse binada bulunan her dairenin telefon hattı gidebilir. Onun için dikkat etmelisiniz. 

İnternet kopmaları ve yavaşlamalar yaşıyorsanız sizin için çözüm olacaktır. 
Umarım faydalı olacaktır bu yazı bir çok kişi için.

1 yorum: