27 Aralık 2013 Cuma

4G nedir ? Avantajları nelerdir ?

              4G birçok yenilikle birlikte geliyor


Peki bu 4G denilen şey nedir ?
Teklonojinin gelişmesi ile ihtiyaçlarda çoğalıyor.1G sayesinde analog telefonlar üretildi.Daha sonra 2G sayesinde ağ hızlandırıldı ve kartlar mini hale getirildi.3G ile akıllı telefonlar üretildi ve internet erişimde hızlanmalar meydana geldi.Peki 4G de ne gibi gelişimler olucak ? Eskiden bilim kurgu filmlerinde gördüklerimiz birçok özellik artık gerçek.
İşte 4G denilen 4.nesil akıllı telefonlarda yüksek veri paylaşımı özelliği olucak.Ve cep telefonlarında çok farklı gelişmeler olucak.Bu gelişmeler cep telefonları üzerindeki rekabeti arttırıcak. Başta WiMax ve LTE gibi standartlar arasında standart bir rekabet vardı.
4G nin bize avantajları nelerdir ?
4G Yeni nesil akıllı telefonlarda olucak ve ciddi hızlanmalar meydana gelicek.3G de internet hızınız ne kadar fazla olursa olsun cep telefonunuzun belli bir yükleme hızı vardı.Şimdi ise çok hızlı bir şekilde yüklenicek.4G nin dezavantajı ise daha tam olarak 2G ve 3G altyapısı tamamlanmadan 4G altyapısının kurulması ciddi sorunlara yol açıcak.Piyasadaki 3G telefonlarında devri sona ericek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder