8 Aralık 2013 Pazar

İnternet Nedir.



İNTERNET NEDİR ?

"İnternet" , Dünya genelinde-ki, tüm bireysel ve kurumsal bilgisayar ağlarını ve üst düzey bilgisayar sistemlerini, birbirine bağlayan elektronik kitle iletişim aracıdır.. TDK 'ya göre, internet sözcüğü yerine net sözcüğü de kullanılmaktadır..
--- 
"İnternet" , çok Protokol'e sahip olan bir ağ çeşidi olup birbirine bağlı bilgisayar ağlarının tümü olarak da adlandırılmaktadır.. Binlerce akademik ağla devlet ve serbest bilgisayar ağının, bir-birine bağlanması ile oluşmaktadır.. Bilgisayarlar arasında bilgi , farklı protokoller ile paketler halinde transfer olur.. "İnternet" üzerinde, elektronik posta (kısaca e-posta veya e-mail olarak adlandırılır.) ve diğer çeşitli bilgi 
ve hizmetleri de bulunmaktadır...






Şu günlerde özellik ile, mobil internet aygıtları dolayısıyla hemen-hemen her bölgeden rahatlık ile internete erişilebilmektedir.. "Kablosuz Ağ Bağlantısını" destekleyen (mobil) cep telefonları, tabletler ve dizüstü bilgisayar gibi bir-çok cihazlar ile kullanıcılar istedikleri zaman ve an itibariyle istedikleri yerden internete ulaşabilmektedirler.. 


.
Dakikadır Makaleyi Okumaktasınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder